2009 -  Hallå i Hotellet

Smedsby Ungdomsförening framför för tredje året i rad en revy – som i år är skriven av Gert Sabel. Textidéerna har producerats av teatergänget. Det är roligt att få skriva om aktuella händelser i vår region, framförallt då det skett mycket. Att vara en ”kändis” medför ibland att man figurerar antingen som namn eller som gestalt i olika programnummer på lokalrevyerna runt om i landskapet. 

För föreningen är det viktigt att kunna bjuda på en god kvalitet i det programutbud vi har. För årets revy har vi engagerat utomstående illustratör, koreograf, scenograf och regissör. 


Dessa hjälper skådespelarna att hitta den perfekta känslan, rörelsen och miljön. Med ett proffsgäng kan vi bjuda på det lilla extra, den tändande gnistan – som skall få helheten att framstå som god underhållning. 

Smedsby Ungdomsförening har räven i år valt att satsa eget kapital på anskaffning av en strålkastaranläggning. Med detta vill föreningen visa att man är beredd att satsa på teater som genre. Teatern har växt sig stark inom föreningen och med en 14 årig tradition som vinterteaterförening har även Smedsby Uf valt att även satsa på sommarteater vid den närbelägna gården ”Holmska gården” som föreningen år 2007 inköpte av Korsholms kommun. Utöver det här satsar föreningen på barn- och ungdomsverksamhet i form av ungdomsklubb, barnteaterklubb och eftisverksamhet. Om just Du – som läser detta programblad är intresserad – tag kontakt och kom med i vår verksamhet. 

Ett tack till skådespelarna, musikerna, regissörer, finansiärer ja alla som på något sätt deltagit så att vi kunnat genomföra detta projekt.

Av: Smedsby UF
Dramatisering & regi: Gert Sabel 
Scenografi: Johanna Ahlskog 
Musikarr./orkester: Korsholms musikinstituts elever
I Rollerna: Mikael Gädda, Hans Svahn, Kaija Grannas, Jahorina Kolppanen, Totte Svahn, Malin Olkkola, Viking Tallgren, Thea Kvist, Ann-Sofi Loo, Karolina Östman, Simon Holmberg, Gunilla Ahlskog 

Bokning och platsreservationer
Måndag - Fredag kl 12-15 
Lördagar och Söndagar kl 15-19 
samt 2h före föreställningens början.

Tfn 06-322 12 80 

Biljettpriser:
Vuxna: 13€
Barn under 12 år: 7 €
Studerande: 7 €
Grupper >10 pers: 10 €/person.

 

Recensioner:

VASABLADET
"det finns orsak att ta sig till Smedsby UF lokal" 

POHJALAINEN
"nuorisoseuralla on erittäin vahvat lauluvoimat", "kokonaisuus on viihdyttavä ja hauska" 

KORSHOLMS TIDNING
"ett njutbart teaterpaket som man själv måste uppleva" 

BYA NYTT
"hög nivå på rutin och spelglädje" 

ÖSTERBOTTNISKA POSTEN (ÖP)
"Allt är möjligt i hotellet på Korsholmsgränsen" 

 

Bilder från föreställning (Foto: Peter Kallio)