2018 - Åpptrappa - en shåw på ny nivå

 

Teatersäsongen 2018-2019 blev lite annorlunda. Wasa Teater skulle hyra lokalen för hela vintern-våren 2019 så vi kunde inte spela i januari som vi brukar. Dessutom använde den kommande hyresgästen redan stora scenen som upplagringsplats.

Men visst skulle vi göra teater, och resultatet blev en krogshow med premiär i november 2018. Scenen fanns i puben i övre våningen och där fick vi (med god vilja och ett stort skohorn) in 60 sittplatser. Baren var öppen före föreställningen och i pausen. 

Namnet "Åpptrappa - en shåw på ny nivå" spelade förstås på att vi befann oss på övre våningen. Namnet var ett äkta pappaskämt som slank ur mig (Christian) under en av de tidiga repetitionerna. Regissören Isa råkade befinna sig inom hörhåll och utbrast "Tär va e."

Åpptrappa var en nummerrevy av klassiskt snitt, med det lilla extra att man kunde ta sig ett glas i baren om man ville. Under showen fick vi bland annat besöka Sankte Per på hans arbetsplats vid himlaporten... man måste tydligen ha en app nuförtiden om man ska in där. Vi fick också besök av lokalens egna spöke, gestaltat av Hans Svahn.

I något skede under skrivperioden visade det sig att Mikael Gädda alltid velat spela ett instrument inför publik, men det hade aldrig blivit av... eftersom han inte kan spela. Så till Åpptrappa hade han köpt reklamtid av föreningen, tid som han använde till att framföra en psalm på elorgel. 

 

Regi: Isa Lindgren-Backman
På scenen: Sandra Aspelin, Kaija Grannas, Ida Gädda, Mikael Gädda, Torbjörn Klemets, Thea Kvist, Ann-Sofi Loo, Sofia Renkonen, Hans Svahn och Totte Svahn
Ljud & Ljus: Christian Rönn
Bartendrar: Karolina Guarnieri och Patrik Willför
Affisch: Ulf Lassander
Kläder: Solbritt Moss och Ann Philp
Talkogänget: Mats Ekström, Mikael Gädda, Christian Rönn, Totte Svahn