2024 - Ritsch Ratsch Revy

Efter succén med Vassa Bladet 2023 beslöt vi att fortsätta på samma vinnande koncept. Jakob Johansson engagerades och återigen skapade vi nåt som vi gjort till lite av vår specialitet - en revy med röd tråd. Historien började med en ungdomsförening där det var en dag kvar till premiär av årets revy. Inget var färdigt och en hel del av de engagerade hade svårt att få tiden att räcka till eftersom man dessutom behövde närvara på församlingens stickcafé, fotbollsmatchen och allt möjligt annat.

Natten därpå blev det inbrott i lokalen! Tjuvarna Sten & Stefan (Kristian Nordblad och Måns Backman) hittade först inget nämnvärt att stjäla men sen hittade de premiärspriten! Den som ordföranden Sture (Mikael Gädda) hade skaffat fram pengar till genom att sälja oljepannan, vill säga. 

Denna röda tråd fortsatte med att tjuvarna aldrig lyckades fly lokalen. Istället blev de efter många förvecklingar och fallande kulissväggar indragna i verksamheten och till slut blev de ordförande och kassör i föreningen.

Förutom denna historia fick vi även stifta bekantskap med t.ex Riikka Purra (Sofia Renkonen) och en favorit från ifjol, Jussi Halla-Aho (Olof Englund). Vi hittade också på ett eget Barbie-universum där det fanns flera upplagor av båda karaktärerna. Fanny Kälds och Kristian Nordblads Barbie & Ken bjöd vännerna Barbie & Ken (Kira Bruun och Olof Englund) på Bar-B-Q i ett för evigt soligt Barbieland. Där hade vi även Päls-Ken (Måns Backman) som hade utbildat sig på Han-Ken, men efter pälsnäringens nedgång så var livet lite trist. Han hittade en ny mening med sitt liv i hundsporten agility och blev Kennel-Ken istället. 

Vi fick också besök av Joe Biden som försökte inviga en ny natobas. Gitta Schoultz-Ekblad var dock väldigt envis med att lära allt och alla hur man gör tant-parkour. 

Programbladet gjordes även i år för att likna en dagstidning och delades även ut som reklam i postlådorna i Smedsby. 

Ritsch Ratsch Revy
En originalproduktion för Smedsby UF
Manus och regi: Jakob Johansson
Manusidéer: Jakob Johansson, Mikael Gädda, Måns Backman, Gitta Schoultz-Ekblad och arbetsgruppen

Dräkter: Ann Philp
Scenografi och affischbild: Ulf Lassander
Byggnationer: Mikael Gädda, Ulf Lassander
Ljus och ljud: Christian Rönn
Peruk & mask: Tove Lundström
Pressfotograf: Jonas Bergqvist
Programblad: Christian Rönn
Musikbakgrunder: Midilagret.se, Owe Astmo & Tomas Fant

Skådespelare: 
Måns Backman, Kira Bruun, Olof Englund, Isak Gädda, Mikael Gädda, Fanny Käld, Jeanette Levlin-Rönn, Ann-Sofi Loo, Kristian Nordblad, Sofia Renkonen, Gitta Schoultz-Ekblad och Hans Svahn

Pjäsen sågs av cirka 1850 personer.